Rezultati će vas ostaviti bez teksta: Ovo je idealan napitak za dizanje imuniteta
Foto: Ilustracija

Pomiješajte bijeli luk sa medom

Rezultati će vas ostaviti bez teksta: Ovo je idealan napitak za dizanje imuniteta

Gotovo da nema prirodnog lijeka koji u receptu ne sadrži i bijeli luk, i to sa dobrim razlogom. A ako ga pomiješate sa medom, rezultati će vas ostaviti bez teksta.

Sirovi bijeli luk pomaže u smanjivanju pritiska i holesterola, u prevenciji srčanih bolesti i infarkta. Odličan je i kod umanjivanja posljedica ateroskleroze, a olakšava i tegobe povišene temperature, groznice, dijareje, prehlade i gripa kao i gljivičnih infekcija. Olakšava i simptome dijabetesa, uvećane prostate i osteoartritisa. Na sve to, diže i imunitet.

Kako ga koristiti?

Bijeli luk je najbolje konzumirati u sirovom izdanju ako ga unosite iz zdravstvenih problema. Prosto zgnječite čen, ostavite da odstoji 15 minuta i onda ga jedite. Važno je da ga zgnječite jer ćete samo tako aktivirati reakciju koja povećava sadržaj alicina u njemu.

Takođe, preporuka je i da se sirovi bijeli luk jede na prazan stomak jer će se tako svi korisni sastojci lakše apsorbovati u tijelu.

Sirovi bijeli luk i med

Pola glavice nasjeckanog žutog luka

5 nasjeckanih čenova bijelog luka

2 ljute papričice, sitno nasjeckane

1 kašičica usitnjenog đumbira

Iscijeđeni sok od jednog limuna

Kašičica organskog jabukovog sirćeta

Priprema

U staklenu teglu prvo sipajte luk pa onda i bijeli luk. Dodajte redom papričice sa sjemenkama, pa onda i đumbir. Na kraju sipajte limunov sok i jabukovo sirće. Obavezno ostavite makar centimetar praznog prostora u tegli, čvrsto zatvorite i smjestite na suvom i hladnom mjestu. Možete da krenete sa konzumacijom narednog dana. Ovo je idealan napitak za dizanje imuniteta, ali i za pročišćavanje cijelog tijela, uključujući i kožu. Oni koji ga redovno piju svakog jutra na prazan stomak vidjeće da imaju mnogo više energije i da im cio organizam bolje radi.

Izvor:Žena Blic 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.