Na temelju ideja antifašizma da gradimo našu Podgoricu
Polaganje vijenaca

Delegacija koalicije "Podgorica za 21. vijek" položila vijenac na spomenik žrtvama petomajskog bombardovanja 1944. godine

Na temelju ideja antifašizma da gradimo našu Podgoricu

Delegacija koalicije “Podgorica za 21. vijek” je danas, u znak sjećanja na žrtve velikog petomajskog bombardovanja 1944. godine, položila vijenac na spomenik žrtvama.

“Savezničko bombardovanje imalo je velike civilne žrtve, a gotovo u potpunosti je bila uništena i tadašnja infrastruktura. Stradao je i ogroman broj objekata, a pored brojnih stambenih, stradali su i objekti poput zgrade Monopola, hotela “Imperijal”, “Evropa” i “Pošta”, zgrade Crnogorske banke i mnogi drugi tada značajni objekti. U periodu nakon bombardovanja, Podgorica je pokazala nevjerovatnu sposobnost da se na osnovama solidarnosti izdigne iz pepela i iznova izgradi. Zato je obaveza svih nas da, na temelju ideja antifašizma, gradimo našu Podgoricu i učinimo je gradom dostojnim 21. vijeka”, ukazali su u toj koaliciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.