Ulcinjanka preminula 4 sata nakon porođaja, ljekari sve radili po propisima
Klinički centar Crne Gore

Porodica odbila obdukciju

Ulcinjanka preminula 4 sata nakon porođaja, ljekari sve radili po propisima

Ulcinjanka Naida Alović (32) preminula je u Kliničkom centru u noći između utorka i srijede, četiri sata nakon što je rodila zdravu djevojčicu. Iz Kliničkog tvrde da je sve urađeno “u skladu sa medicinskom doktrinom i važećim protokolima”, pišu Vijesti.

Komplikovani operativni zahvat nakon porođaja  zbog obilnog krvarenja nije uspio, uprkos naporima ljekara da joj spasu život.

Beba je dobro i još je pod tretmanom medicinskog osoblja Kliničkog centra.

“Porodica je upoznata o svim preduzetim mjerama tretmana sada pokojne porodilje, a koje su sprovedene u skladu sa medicinskom doktrinom i važećim protokolima”, navela je PR služba Kliničkog centra.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti,  pacijentkinja je, nakon porođaja, dobila krvarenje, iako je porođaj prošao u redu. Porodica je, prema istim saznanjima, odbila obdukciju.

A samo sedam dana ranije ništa nije upućivalo na tragediju. Iako je Alović teško podnijela prvi porođaj prije sedam godina, nova trudnoća odvijala se normalno.

To je potvrdila njena izabrana ginekološkinja u Ulcinju dr Sadije Holaj.

“Sve je bilo normalno. Šest dana prije smrti ona se javila kod nas i žalila se na bolove po dnu stomaka. Pregledana je i zbog ultrazvučno potvrđene oskudne količine plodove vode i mogućeg prijevremenog porođaja upućena je u barsku bolnicu. Nijesam bila dežurna, ali su je kolege uputile za Bar. Odmah nakon toga, prebačena je za Podgoricu. To je ono što znam”, kazala je Holaj. Navela je da se sa Naidom čula tri dana kasnije telefonom.

“Ne znam šta da kažem. Tragedija. To su moja, naša djeca”, kazala je Holaj.

Porodica različito o tretmanu

Naidin suprug Arjan kazao je da su ljekari učinili sve što je u njihovoj moći.

“Operacija nije uspjela, nijesmo uspjeli svi. Sudbina je tako htjela. Doktorima i sestrama dugujemo zahvalnost”, kazao je Alović.

Naidin brat Rifat Đeljošaj, međutim, sumnja da su doktori preduzeli sve mjere da bi njegovu sestru sačuvali od fatalnog ishoda.

Izvor: Vijesti.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.