Hapšenje širom Evrope: Preko mreže od 100 firmi nezakonito zaradili stotine miliona eura
ilustracija

Lažne fakture,pranje novca

Hapšenje širom Evrope: Preko mreže od 100 firmi nezakonito zaradili stotine miliona eura

U zajedničkoj akciji više članica Evropske unije uhapšeno je 58 osoba osumnjičenih da su, zahvaljujući prevarama sa PDV i pranju novca, nezakonito zaradili 390 miliona eura, saopštio je Europol.

Akciju je vodila španska policija, a u istrazi pod nazivom "Operacija snovi" učestvovale su i policije Belgije, Bugarske, Njemačke, Mađarske, Italije, Portugalije i Rumunije.  

Kako se navodi, osumnjičeni su uhapšeni u Belgiji, Njemačkoj, Portugaliji i Španiji.  

Grupa je više od devet godina djelovala širom Evrope, a imala je mrežu od oko 100 firmi preko kojih je lažnim fakturama za samo tri godine napravila prevare u iznosu od 250 miliona eura, prenosi N1.

Istragom je utvrđeno da su članovi grupe pranjem novca zaradili dodatnih 140 miliona eura.  

Prilikom hapšenja osumnjičenih, policija je zaplijenila 52 luksuzna automobila, 400.000 eura u kešu, obimnu dokumentaciju i jedan komad vatrenog oružja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.