Otac ga godinama silovao: Pokušao sam da se ubijem, nijesam mogao da trpim
Foto: Novosti

Prijetio mu batinama

Otac ga godinama silovao: Pokušao sam da se ubijem, nijesam mogao da trpim

Ispovijest dječaka (13) iz Knjaževca, čiji je otac uhapšen zbog sumnje da ga je godinama silovao. Dječak je rekao da ga je prvi put napao dok se kupao. Prijetio mu je batinama.

"Otac me je prvi put silovao 2015. godine, u kupatilu naše porodične kuće, kada sam bio u petom razredu osnovne škole. Zlostavljanje se nastavilo sve do 2017. A kulminiralo je kada me je prisilio da ga oralno zadovoljim. Nakon toga, krišom sam uzeo nož iz kuće i u školi pokušao da se ubijem jer više nisam mogao da živim sa tim", započeo je svoju stravičnu priču dječak, star 13 godina, čiji je otac B. V. (45) iz okoline Knjaževca, uhapšen pod sumnjom da je sina seksualno zlostavljao.

On je rekao da se to prvi put desilo kada je imao 11 godina. Ušao je u kadu da se okupa, kada je njegov otac došao u donjem vešu. Na glavu mu je stavio previše šampona, naredivši mu da otvori usta i oči. Kako kaže dječak, pjenu nije mogao da pljune, a oči su ga pekle od nje. Onda ga je okrenuo i silovao ga.

Po riječima dječaka, nakon silovanja, otac mu je zaprijetio da majci ništa ne smije da priča. U protivnom, obećao mu je da će ga “prebiti tako da će ga zapamtiti”.

"Nakon toga uvijek sam gledao da, nekako, udesim da me okupa majka", nastavlja dječak. "Međutim, otac je, povremeno, insistirao na tome da me on kupa. Majka ga se bojala i ništa nije smjela da mu kaže".

Scenario je uvijek bio identičan. Otac bi svukao sina, zaključao vrata od kupatila, stavio dječaku previše šampona i silovao ga.

"Na kraju je, poslije izvjesnog vremena, tražio i da ga oralno zadovoljim. Poslije toga sam riješio da se ubijem", rekao je dječak.

Mališan je iz kuće ukrao nož i otišao u školu. Tamo je pokušao da sebi oduzme život, ali su ga nastavnici primijetili i spriječili u tome.

"Odveden sam na razgovor sa školskim psihologom" nastavlja dječak. "Bili su prisutni i direktor škole, kao i moj razredni starješina. Tada sam prvi put, bila je 2017. godina, ispričao šta mi je otac radio".

Odmah su obaviješteni policija i centar za socijalni rad, koji su majku i sina smjestili u sigurnu kuću. Zbog ozbiljnosti optužbi policija je sprovela istragu koja se ovih dana okončala hapšenjem B. V. Njemu se na teret stavlja obljuba nad maloljetnim djetetom.

"Sumnjala sam da se nešto dešava, ali nijesam mogla ništa da dokažem", dodaje A. V. dječakova majka.

Rekla je da je jednom stala kod kupatila i slušala. "Čula sam kako mi je sin vrisnuo. Srce mi je sišlo u pete. Počela sam da lupam na vrata, a suprug i sin su izašli", navela je dječakova majka.

Ona kaže da je B. V. krvnički tukao dječaka. Po njenim rečima, B. V. je sina prvi put istukao kada je ovaj imao samo šest mjeseci.Tortura je, kaže ova žena, trajala sve do prošle godine, kada je dječak pokušao da se ubije.

"Tada sam čvrsto odlučila da pobjegnem i da se, po cijenu života, ne vraćam u selo", odlučna je ova žena. "Moj sin je sada pod stalnim nadzorom ljekara i pije gomilu lijekova. Bojim se samo trauma, jer je višegodišnje zlostavljanje ostavilo, bez sumnje, neizbrisiv trag na mom sinu"

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.