Bogdanović i Pecuto: Neophodno dodatno intenzivirati saradnju u oblasti kulture
oto: Vlada Crne Gore

Sadržajni i prijateljski odnosi

Bogdanović i Pecuto: Neophodno dodatno intenzivirati saradnju u oblasti kulture

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa apostolskim nuncijem nadbiskupom Luiđijem Pecutom.

Ministar Bogdanović i nuncije Pecuto su se saglasili da Crna Gora i Sveta Stolica imaju sadržajne i prijateljske odnose i da je neophodno dodatno intenzivirati saradnju u oblasti kulture, koja ima prostora i potencijala za dalje unaprijeđivanje, posebno na osnovu uspješne prakse koja je uspostavljena u dosadašnjem periodu.

Bogdanović je istakao da je tokom nedavne zvanične posjete Svetoj Stolici razgovarao o realizaciji nekoliko projekata u oblasti kulture, što će dati dodatni impuls snaženju odnose dvije države i konkretnim rezultatima u ovoj oblasti.

Sagovornici su razgovarali o predstojećoj istorijskoj posjeti državnog sekretara Svete Stolice kardinala Parolina Crnoj Gori, ali i o otvaranju buduće Nuncijature u Crnoj Gori, što je ocijenjeno kao jedan od prioritetnih projekata na kojem treba raditi u predstojećem periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.