Tusk i Junker čestitali Đukanoviću: CG ostaje na vodećoj poziciji za proširenje EU
Junker i Tusk

Tusk i Junker čestitali Đukanoviću: CG ostaje na vodećoj poziciji za proširenje EU

Donald Tusk, predsjednik Savjeta Evrope i Žan Klod Junker, predsjednik Evropske komisije uputili su zajedničku čestitku predsjedniku Milu Đukanoviću povodom pobjede na predsjedničkim izborima i poželjeli svaki uspjeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti.

"Crna Gora je važan partner Evropske Unije, koja svojim stalnim napretkom u pregovorima o pristupanju ostaje na vodećoj poziciji za proširenje EU", istakli su Tusk i Junker i dodali da će napredak u vladavini prava biti odlučujući za ukupan tempo pregovora.

Oni su u čestitci izrazili uvjerenje da će Predsjednik Đukanović doprinositi uspostavljanju društvenog koncenzusa u korist EU integracija, imajući u vidu da članstvo u EU zahtijeva podršku svih segmenata društva i ponovili čvrstu podršku EU crnogorskoj reformskoj agendi.

I predsjednik Republike Egipat Abdel Fatah Es Sisi uputio je srdačne čestitke Đukanoviću povodom  pobjede na predsjedničkim izborima.

Predsjednik Egipta je iskazao spremnost i iskrenu želju za unapređenje prijateljskih odnosa i saradnje između dvije zemlje.

El Sisi je poželio napredak i prosperitet prijateljskom crnogorskom narodu pod mudrim vođstvom Đukanovića, i uspjeh u obavljanju visoke dužnosti Predsjednika države.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.