Podrška i saradnja sa Kosovom u procesu reforme javne uprave
Sa sastanka

Susret Pribilović -Jaglilar

Podrška i saradnja sa Kosovom u procesu reforme javne uprave

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović razgovarala je danas sa ministrom javne uprave Kosova, Mahirom Jagčilarom.

Ministarka Pribilović je sagovornika upoznala sa preduzetim aktivnostima na planu reforme javne uprave, kao i realizovanim aktivnostima u prethodnoj godini.

Ona je istakla da sve aktivnosti u skladu sa Strategijom reforme javne uprave doprinose stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou.

Pribilović je naglasila da se u kontinuitetu nadograđuje sistem eUprave i nastavljaju aktivnosti na planu nadogradnje i unapređenja, kao i na uspostavljanju jedinstvenog „one stop shopa“ u Crnoj Gori.

"Takođe, kreirani su normativni preduslovi donošenjem sistemskih zakona i pratećih podzakonskih akata reformskog karaktera za bolje uređenje službeničkog sistema kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Rezultati Ministarstva prepoznati su i u Izvještaju Evropske komisije kroz ocjenu dobar napredak u reformi javne uprave, što predstavlja najveću ocjenu u dijelu političkih kriterijuma", kazala je Pribilović.

20180504sastanakMJUCGsaMJUKosova003

Jagčilar je istakao da postoji prostor za razmjenu iskustva i saradnje u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori i napomenuo da je i na Kosovu proces reforme javne uprave u toku kroz sprovođenje neophodnih reformi i stvaranje efikasne javne uprave u skladu sa potrebnim standardima, kako bi u budućnosti bili dio zajedničke Evropske administracije. On je zahvalio na podršci koju Republika Kosovo ima od Crne Gore i izrazio zadovoljstvo kvalitetnim bilateralnim odnosima koji se konstantno unapređuju.

Jagčilar je naglasio da je proces modernizacije javne uprave izazov, ali uz jasnu viziju i moderne reformske politike zajedno možemo raditi na unapređenju javne uprave i istovremeno pozvao ministarku Pribilović u zvaničnu posjetu Kosovu tokom koje bi razmijenili iskustva i dodatno unaprijedili saradnju dvije države u oblasti javne uprave.

Sastanak je bio prilika da se definišu oblasti saradnje i razmjene iskustva u više segmenata javne uprave.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.