Osobama sa invaliditetom olakšan pristup Pravnom i Građevinskom fakultetu
Damir Šehović, foto:AA

Podgorica

Osobama sa invaliditetom olakšan pristup Pravnom i Građevinskom fakultetu

Osobe sa invaliditetom, koje su studenti Pravnog i Građevinskog fakulteta u Podgorici, od danas imaju olakšan pristup ovim visokoobrazovnim ustanovama. Zahvaljujući projektu Ministarstva prosvjete, koji je podržan od strane Svjetske banke, omogućen je pristup za osobe sa invaliditetom ovim fakultetima.

Ministar prosvjete Damir Šehović, istakao je zadovoljstvo zbog uspješno završenog projekta. 

„Bio sam u prilici da sa svojim saradnicima obiđem Pravni i Građevinski fakultet u Podgorici, koji su uz Filozofski fakultet u Nikšiću i Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru dio zajedničkog projekta, koji je imao za cilj da riješi problem pristupa objektima licima sa invaliditetom. Riječ je o projektu koji je podržan od strane Svjetske banke, koji je uspješno završen u rokovima koji su predviđeni“, kazao je Šehović, izvještava Anadolija.

On je najavio još sličnih projekata u narednom periodu. 

„Narednih mjeseci ćemo biti u prilici da započnemo slične projekte u dva resusrsna centra u Podgorici, projektima koji će biti završeni u narednih pet do šest mjeseci, čime samo svjedočimo da smo kao ministarstvo i kao Vlada prepoznali pristup objektima za lica sa invaliditetom. Do sada je 107 vaspitno-obrazovnih ustanova riješilo problem pristupa licima sa invaliditetom, a nekih 60 toaleta je prilagođeno istim licima“, istakao je Šehović. 

Velimir Rakočević, dekan Pravnog fakulteta, kazao je da je ovaj projekat dokaz da ne postoji bilo kakva diskriminacija. 

2018050423016344633340448WebRakočević, foto:Anadolija

„Pravni fakultet u Podgorici, imajući u vidu povećanje kvaliteta nastavnog procesa, predvidio je i da dio nastave i literature bude prilagođen osobama sa posebnim potrebama. U tom smislu, kompletna literatura je u elektonskoj formi“, kazao je Rakočević, prenosi AA.

Sastanku na Pravnom fakultetu prisustvovao je i Srđa Aleksić, dekan Građevinskog fakulteta. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.