Nikšić: Pola kilograma eksploziva ispod renoa
Foto:Screenshot/RTCG

Saslušano 25 osoba iz Nikšića i Herceg Novog

Nikšić: Pola kilograma eksploziva ispod renoa

Istražitelji pregledaju snimke sa nadzornih kamera, pokušavajući da utvrde ko je u srijedu daljinskim aktivirao eksplozivnu napravu ispod vozila „reno senik“ u kojem su bili Predrag Pejović (58) i Dragan Damjanović (44) iz Nikšića.

U eksploziji, koja se desila u Trebješkoj ulici u naselju Kličevo, teško je povrijeđen Pejović, dok je Damjanović prošao sa prelomom.

Za manje od dva dana policija je saslušala 25 osoba iz Nikšića i Herceg Novog, ali niko od njih nije zadržan. Istražitelji sumnjaju da je eksplozivna naprava postavljena samo nekoliko sati prije aktiviranja. Na to ukazuje činjenica da je bila plitko postavljena, ispod nosača praga, što je Pejoviću spasilo život. Inspektore to navodi na sumnju da počinioci nijesu imali puno vremena. U prilog toj tvrdnji ide i podatak da su Pejović i Damjanović bili zajedno 30. aprila i 1. maja, te su, u slučaju da je eksploziv bio postavljen i tada mogli da ga aktiviraju, piše Pobjeda.

Za sada se ne zna o kojoj vrsti eksploziva se radi, ali se zna da je bilo skoro pola kilograma, ispod mjesta suvozača. Tragovi koju su pronađeni poslati su na vještačenje, gdje će se nakon analize znati koja vrsta eksploziva je korišćena.

Ipak, istražitelji su sigurni da su napadači pratili Pejovića duže vrijeme i znali njegove navike. Kada je Damjanović došao za Pejovića, ispratili su njihovo kretanje i ubrzo nakon toga aktivirali eksploziv.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore, Pejović je trenutno stabilnih vitalnih funkcija.

Do sada inspektori nijesu utvrdili identitet napadača, niti su naišli na trag koji bi im pomogao u rasvjetljavanju ovog zločina.

Istražitelji su se fokusirali na ispitivanja bezbjednosno interesantnih osoba iz Herceg Novog, gdje je do nedavno Pejović živio. Počinioca ovog zločina tražiće prvo u tom gradu. Ispitane su i pojedine osobe sa kojima je Pejović bio u poslovnim relacijama, ali niko ni od njih nije zadržan.

Pejović je blizak sa Zoranom Mrvaljevićem iz Herceg Novog, koji je u sukobu sa braćom Roganović, Duškom i Vladimirom iz tog grada.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.