Šišić: Lagao sam, priznajem, neka bude šta bude

Promijenio iskaz

Šišić: Lagao sam, priznajem, neka bude šta bude

Danas je pred podgoričkim Osnovnim sudom počelo suđenje Nerminu Šišiću, osumnjičenom za ubistvo petnaestomjesečnog P.J, zbog davanja lažnog iskaza vezanog za taj slučaj.

Šišić je odmah na početku suđenja priznao da je kriv.

"Kriv sam. Nije mi niko prijetio da promijenim svoju odbranu. Neka bude šta bude", kazao je Šišić.

On je prijavio da su ga četvrtog i petog februara dvojica inspektora u Centru bezbjednosti Podgorica zlostavljali i mučili neprekidno 40 minuta, nakon što je uhapšen zbog ubistva djeteta, da su ga tukli palicama, rukama i nogama, nakon čega je tužilaštvo pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica.

"Preuveličao sam, lupili su mi par šamara. To nisu uradili inspektori koji su me ispitivali, već su me nakon toga odveli u drugu prostoriju kod drugih inspektora u civilu, koje bih mogao da prepoznam. Nisam zadobio povrede, osim ogrebotine na čelu, a ona je nastala možda od pada prilikom privođenja", kazao je Šišić.

Tužilaštvo ga je optužilo da je dao lažan iskaz, prijavljujući krivično djelo koje se nije desilo.

Sudiju Rada Ćetkovića je interesovalo da li je današnji iskaz Šišića pred sudom slobodan: pitao ga je da li ga je strah od bilo koga, da li mu je neko prijetio, da li se osjeća ugroženim.

"Nakon što sam lišen slobode osjećao sam pritisak sa svih strana", kazao je Šišić.

Sud je saslušao načelnika Istražnog zatvora Darka Vukčevića, koji je kazao da ga je Šišićev advokat obavijestio o njegovoj prijavi o torturi i mučenju.

"Odmah sam ga uputio kod ljekara, a potom i u Klinički centar. Obavijestio sam danilovgradsku policiju, kao i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda", kazao je Vukčević.

Na pitanje suda naveo je da Šišić nakon što je smješten u Istražni zatvor nije tražio razgovor sa njim, niti se žalio.

Ipak, kazao je da je pokrenuo disciplinski postupak protiv službenika Željka Pavićevića i Velibora Prodanovića, radi utvrđivanja činjenica, a koji još uvijek nije okončan.

Sud je pročitao i nalaz vještaka sudske medicine Nemanje Radojevića, a prikazane su i fotografije tijela Šišića.

Vještak je utvrdio da Šišić nije imao povreda, kao i da je zadobio povrede oko 5. februara, one bi bile vidljive na pregledu 17. februara.

Šišića i majku preminulog djeteta Jelenu Jovović tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo.

Izvor:Fos Media

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.