Prije intervjua za posao žene rade OVU stvar
Ilustracija

Neobično, zar ne?

Prije intervjua za posao žene rade OVU stvar

Ispostavilo se da postoji jedna neobična stvar koju radi veliki broj žena prije samog intervjua za posao.

Osim što treba saznati sve o kompaniji gdje ste aplicirali, te odabrati reprezentativnu odjevnu kombinaciju, potrebno je uraditi mnogo toga kako biste bili ubijeđeni da će razgovor proći u najboljem redu.

Mnoge dame se trude na sve načine da na razgovoru ostave lijep utisak na poslodavca, a jedna od stvari koju rade jeste prilično iznenađujuća.

Kako piše britanski "Miror", ispostavilo se da postoji jedna stvar koju veliki broj žena radi prije samog intervjua, a to je skidanje burme.

Čudno, zar ne?

Prema podacima ekonomskog portala Credit angel, skoro trećina žena skida burmu prije razgovora sa poslodavcem.

Ova statistika se odnosi samo na žene koje su u braku, ali 29 odsto žena je i dalje veliki procenat žena koje se plaše da će biti diskriminisane zbog svog bračnog statusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.