Cetinjanin za kojim su raspisane dvije lokalne potrage uhapšen
ilustracija

Policija kontrolisala 12 bezbjednosno interesantnih lica

Cetinjanin za kojim su raspisane dvije lokalne potrage uhapšen

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice za kojim su raspisane dvije lokalne potrage. Kod jednog lica pronađen startni pištolj i municija. Kontrolisano 12 bezbjednosno interesantnih lica.

Cetinjski policajci su  29. aprila oko 17,40 časova, postupajući po operativnoj informaciji, na raskrsnici seoskih puteva Bokovo – Kosijeri, u Cetinju, zaustavili i kontrolisali automobil marke „VW Golf”, na kojem su bile postavljene ručno pravljene registarske oznake a kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice R.F. (33) iz Cetinja.

-Izvršenom provjerom, utvrđeno je da su za R.F. raspisane dvije lokalne potrage i to jedna od strane OB Cetinje zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara, a druga od strane Centra bezbjednosti Podgorica. Pregledom ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli papirni zamotuljak sa sadržajem praškaste materije svijetlobrao boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Od R.F. je oduzeto i putničko motorno vozilo radi provjera - kaže se u saopštenju policije.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici će se, kako se navodi, naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

R.F. je uhapšen i predat službenicima CB Podgorica radi daljeg postupanja.

Kako dalje saopštava Uprava policije, 28. aprila cetinjski policajci su oko 23,50 časova, u Bulevaru crnogorskih junaka, prilikom pregleda pmv marke „Nissan Micra” cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.Ž. (26) iz Cetinja pronašli i oduzeli startni pištolj marke „Blow” kalibra 9 mm i deset metaka u okviru kalibra 9 mm.

-Protiv M.Ž. će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju - dodaju iz policije.

Službenici OB Cetinje su vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na teritoriji Opštine Cetinje kontrolisali ukupno 12 a sankcionisali pet bezbjednosno interesantnih lica, zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.