EU pomaže profesionalizaciju medija: Za šest projekata izdvojeno preko 700.000 eura
Aivo Orav, foto:Anadolija

EU pomaže profesionalizaciju medija: Za šest projekata izdvojeno preko 700.000 eura

Zahvaljujući sredstvima iz EU, u Crnoj Gori će se u narednih 18 mjeseci realizovati šest projekata čiji je programski cilj profesionalizacija medija. EU je za ove projekte izdvojila 770 hiljada eura.

U cilju što veće profesionalizacije medija u Crnoj Gori, EU je obezbijedila sredstva za projekte koji će sadržati obuku za istraživačko novinarstvo, program izvještavanja o EU integracionom procesu, program za medijsko istraživanje u cilju zaustavljanja devastacije prirode.

Takođe, biće organizovani razni treninzi za novinare, kao i ukazivanje na lažne vijesti i značaj etike u novinarstvu.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav kazao je na predstavljanju programa da države članice EU veliku pažnju poklanjaju slobodi izražavanja.

„Nemam namjeru da pravim opsežne analize medija u Crnoj Gori. Naš godišnji izvještaj je pokazao na čemu Crna Gora treba da radi u narednim mjesecima. Naše države članice poklanjaju veliku pažnju slobodi izražavanja. Nastavićemo da pratimo napore Crne Gore u ovoj oblasti, za koje se nadam da će rezultirati boljom ocjenom u izvještaju 2019. godine“, kazao je Orav, prenosi agencija Anadolija.

2018050323015054033318418Web

Istakao je da vjeruje da će sva sredstva biti iskorištena na dobar način.

„Imam veliko povjerenje u implementaciju projekata u sve partnere koji su ovdje, i da će sredstva koja pružamo biti iskorištena na dobar način. Program profesionalizacije medija od strane EU je već finansiran u jednom od prethodnih grantova. To je dovelo do formiranja deska za istraživačko novinarstvo na Radio televiziji Crne Gore i ponovno pokretanje programa Mehanizam“, kazao je Orav.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.