SDP: Slobodni mediji najjača prijetnja autokratiji
SDP

SDP: Slobodni mediji najjača prijetnja autokratiji

Tamo gdje vlast se boji slobodne riječi sama je priznala dubinu svoje krivice i štetnosti. Demokratija ne može biti stvarna ako građani ne dobijaju istinitu riječ o onome što rade oni koje su izabrali da im služe a ne da im otimaju i narodna dobra i slobodu da biraju. Koliko je jaka demokratija toliko je sigurna i jaka država, navodi se u saopštenju Socijaldemokratske partije(SDP).

Kako kažu Crna Gora ne bi trajala da nije bilo vjere u pravdu i slobodu.

"U ovom vremenu Evropske unije ta istorijska država slobodara označena je: "zarobljenom državom” u Strategiji Evropske Unije za Zapadni Balkan. Zarobljena je Crna Gora od onih koji su sve dobili, još više oteli a zakleli se da će da  brane Ustav i slobodu građana Crne Gore", kažu iz SDP-a.

Slobodni mediji, kako kažu iz te partije zato jesu autokratiji najjača prijetnja.

"A fabrike laži jezik kojim autokratija vlada Istina za koju se svakog dana bore hrabri, profesionalni novinari je glavna snaga otpora beznađu i potpunom zarobljavanju naroda i države od domaće vlasti – po prvi put u njenoj istoriji. Dobili smo nezavisnost a izgubili Ustavnu državu. Progon profesionalnih i nezavisnih medija zato je glavna opsesija odnarođene vlasti. Dok se čuje slobodna riječ slobodnih medija autokratija ne može biti sigurna a građani pokorni.

Poštovani slobodari – profesionalni i časni novinari i mediji Crne Gore, uzeli ste breme prve linije borbe za demokratsku državu. Pravo da u pobjedi slobodnih građana uzmete svoje parče istorije u Crnoj  Gori slobodnih izbora okupljene oko obnove pravde i ekonomsko –socijalnog razvoja.To vrijeme mora doći i ako je naspram nas najstarija autorkratija na evropskom tlu", poručuju iz SDP-a i dodaju da Dan slobode medija donese" još više vjere  i odlučnosti da budu predvodnici oslobađanja “ zarobljene Crne Gore"".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.