26,5% više turista u martu nego prošle godine
Ilustracija

Najviše iz Srbije, Albanije i Rusije

26,5% više turista u martu nego prošle godine

U Crnoj Gori u martu 2018. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 26,5% više dolazaka turista u odnosu na mart 2017. godine, podaci su Zavoda za statistiku Crne Gore MONSTAT.

Kako je saopšteno broj ostvarenih noćenja viši je za 8,6% nego u istom mjesecu prošle godine.

"Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 72,0% ostvarili su strani, a 28,0% noćenja ostvarili su domaći turisti.

U strukturi noćenja stranih turista, u martu 2018. godine, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije (15,8%), Albanije (9,5%), Rusije (7,9%), Kine (5,5%), Turske (5,4%), Italije (4,2%), Njemačke (4,0%) i Francuske (2,7%). Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 45,0% noćenja", saopšteno je iz MONSTAT-a.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u martu 2018. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (61,5%), glavnom gradu (22,6%), planinskim mjestima (8,9%) i ostalim turističkim mjestima (7,0%). 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.