Nikšić: Reno eksplodirao u pokretu, Pejoviću amputirali obje noge
Foto:Onogošt.me

Damjanović ima prelom podlaktice

Nikšić: Reno eksplodirao u pokretu, Pejoviću amputirali obje noge

Nikšićani Predrag Pedo Pejović (58) i Dragan Damjanović (44) povrijeđeni su u, kako se sumnja, podmetnutoj eksploziji u Trebješkoj ulici.

Kako je za portal Antena M kazao direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin, Pejović je primljen u stanju šoka.

"Primljen je sa povredama oba ekstremiteta, urađene su natkoljene amputacije obje noge. Stabilnih je vitalnih parametara ali je i dalje životno ugrožen", kazao je Ašanin.

Kako je pojasnio Damjanović ima prelom desne podlaktice.

"Damjanović je stabilan i biće zadržan na Odjeljenju opšte hirurgije", kaže Ašanin.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja okolnosti aktiviranja ekspolozivne naprave na motornom vozilu u Nikšiću, u kojoj su dva lica zadobila povrede.

"Naime, CB Nikšić je danas oko 10,30 časova obaviješten da je došlo do eksplozije na putničkom motornom vozilu marke „Renault Scenic“ nikšićkih registarskih oznaka, a koje je bilo u pokretu. U vozilu su se nalazili D.D. (44) na mjestu vozača i P.P. (58) na mjestu suvozača.

Policijski službenici su odmah upućeni na lice mjesta.Oba lica su usljed dejstva eksplozije zadobila povrede. Oni su transportovani u medicinsku ustanovu radi pružanja ljekarske pomoći", navodi se u saopštenju iz Uprave policije.

Lice mjesta je osigurano.

"Na lice mjesta iz preventivnih razloga upućena je i Grupa za ATP Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improvizovanih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg lica mjesta", kažu iz policije i dodaju da je uviđaj u toku.

Automobil “reno senik” u kome su se nalazili eksplodirao je u pokretu, u blizini kuće Pejovića.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da je eksploziv bio podmetnut.

Onogošt piše da je policija već privela tri osobe koje se povezuju sa eventualnim podmetanjem bombe.

Mediji prenose da su Pejović i Damjanović bezbjednosno interesantne osobe.

Uviđajem rukovodi viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.