Dugogodišnji zavisnik od heroina nožem napao medicinsko osoblje u Domu zdravlja na Koniku
Podgorica, ilustracija

Dugogodišnji zavisnik od heroina nožem napao medicinsko osoblje u Domu zdravlja na Koniku

Dugogodišnji zavisnik od heroina izazvao je incident prošlog četvrtka kada je u metadonskom centru u sklopu podgoričkog Doma zdravlja Konik prijeteći nožem medicinskom osoblju trčao hodnicima te ustanove. Incident je izazvao paniku među zaposlenima i brojnim građanima koji su čekali na pregled kod izabranog ljekara, piše Dan.

Iz Sindikata doktora medicine Crne Gore (SDMCG) saopštavaju da im je potvrđeno da je u Domu zdravlja Konik došlo do napada na medicinsko osoblje i da je slučaj prijavljen policiji.

“Informisani smo da je dugogodišnji zavisnik trčao kroz cijelu ustanovu prijeteći zaposlenima nožem, nakon čega su oni u znak protesta izašli ispred Doma zdravlja i odbili da rade u takvim uslovima. Sve učestaliji napadi u zdravstvenim ustanovama ukazuju na ozbiljnu prijetnju i bojazan da će neko od ljekara i drugog medicinskog osoblja platiti glavom zbog zatvaranja očiju nadležiih organa pred ovom, sve češćom, društvenom pojavom”,  navode iz SDMCG.

Ističu i da ministar pravde Zoran Pažin nije odgovarao na njihov zahtjev da se ljekarima i medicinskim radnicima dodijeli status službenog lica ili da se napad na njih Krivičnim zakonikom reguliše kao zasebno krivično djelo i sankcioniše kaznom zatvora.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić osudila je napad na „bijeli mantil” na Koniku i apelovala na Ministarstvo zdravlja da zaštiti kolege i uvede mjere zaštite.

Krivokapićeva u izjavi za „Dan” ističe da se napadi ne ljekare i medicinsko osoblje ponavljaju godinama unazad i da to dodatno otežava njihov rad, prenosi Cdm.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.