Cecin stih u udžbeniku za peti razred; Pjevačica: Što baš taj, ima ljepših?!
Foto:Facebook

Obrazovanje i folk

Cecin stih u udžbeniku za peti razred; Pjevačica: Što baš taj, ima ljepših?!

U poslednjih nekoliko godina sve češći je slučaj da se na stranicama udžbenika za osnovnu školu ili na testovima za prijemne ispite nađe poneko pitanje ili primjer vezan za savremene javne ličnosti ne bi li se đacima približilo gradivo, a to obično naiđe na podijeljene reakcije, naročito onda kada je riječ o predstavnicima folk muzike.

Isti slučaj se desio kada je na društvenim mrežama objavljena fotografija iz udžbenika za peti razred osnovne škole u kom su se našli stihovi pjesme Svetlane Cece Ražnatović.

- Sećaš li se, lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo! - navodi se Cecin stih kao primjer u jednom od zadataka.

fHyk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTVRFN01EQV8vMWVmZTMzZjE1ZjBhNjNkZjZhYzczOWNlODM4MjI2MjEuanBlZ5GTAs0DjgCBoTABFoto:Instagram

 

Mišljenja su svakako podijeljena. Dok jedni smatraju da stihovi popularne muzike ne bi trebalo da se nađu u školskim udžbenicima, drugi podržavaju ovaj vid približavanja gradiva đacima osnovnoškolskog uzrasta.

Folk divi svakako laska ova činjenica, a sve to je prokomentarisala riječima:

- Pa sad baš taj stih, ima ljepših. Zar ne? - našalila se pjevačica, prenosi Pulsonline.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.