Kolašinka prima socijalno 30 godina, opština je odbila za stan
Kolašin

Tvrdi da je oštećena

Kolašinka prima socijalno 30 godina, opština je odbila za stan

Kolašinka Verica Rakočević tvrdi da je oštećena od Centra za socijalni rad prilikom konkurisanja za jedan od stanova, koje je nedavno dijelila Opština.

 Kazala je da su joj navodno iz centra izdali potvrdu, prema kojoj je ona korisnica materijalnog obezbjeđenja porodice od 1. avgusta minule godine iako tu naknadu prima već tri decenije. Najavila je i da će „preduzeti sve mjere, u skladu sa zakonom, kako bi dokazala te propuste”.

„Naknadu za materijalno obezbjeđenje porodice nijesam primala samo kratko, dok sam ostvarivala pravo na naknadu za majke sa troje i više djece, koja je, kao što znate, ukinuta. Nije mi jasno, s obzirom da je dužina ‘staža’ u primanju naknade za materijalno obezbjeđenje porodice, bio jedan od glavnih kriterijuma za dobijanje stana od Opštine, kako u Centru nijesu imali to u vidu. Prema njihovoj potvrdi, ispada da sam tek nepunu godinu u teškom finasijskom stanju i korisnica naknade.”,rekla je ona, prenose Vijesti

Rakočevićeva živi kao podstanar sa dvoje djece u naselju Lug i tvrdi da su joj jedina primanja 105 eura naknade.

Tvrdi da se zahvaljujući potvrdama koje su izdavali u Centru, desilo da pojedini dobiju stanove iako žive u porodičnoj kući sa roditeljima ili prave drugu kuću.

“Nemam veze ni gdje nijesam trčala da tražim i molim, ali sam očekivala s obzirom na to da sam 30 godina u ovakvoj situaciji i ja dočekam svoj krov nad glavom”, kaže Rakočevićeva.

Iz kolašinskog Centra za socijalni rad Vijestima su kazali da je potvrda Rakočevićevoj izdata na njen zahtjev, a u skladu sa Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti i na osnovu uvida u informacioni sistem socijalnog staranja.

“I ostalim korisnicima materijalnog obezbjeđenja, koji su konkurisali za stan, potvrde su izdate po istim kriterijumima, tako da su tvrdnje Rakočevićeve u potpunosti neosnovane. Ona je na utvrđenu rang listu podnijela prigovor Opštinskoj komisiji za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe, koji je odbijen kao neosnovan”, navode iz Centra.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.