Rok za zahtjeve za licence ljekarima produžen do 30. septembra
Ilustracija

Rok za zahtjeve za licence ljekarima produžen do 30. septembra

Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima biće produžen do 30. septembra, predviđeno je izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

To se odnosi na zdravstvene radnike kojima je izdata licenca po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona.

"Zdravstveni radnici koji su zahtjev za izdavanje licence za rad podnijeli Ljekarskoj komori, a o kojima nije odlučeno do stupanja na snagu ovog zakona, dužni su da zahtjev za izdavanje licence podnesu Komori do 30. septembra ove godine", kaže se u obrazloženju.

Zdravstveni radnici koji neposredno obavljaju tu djelatnost na osnovu rješenja Ministarstva kojim je utvrđeno da ispunjavaju uslove za obavljenje te djelatnosti, dužni su da Ljekarskoj komori podnesu zahtjev za izdavanje licence za rad u roku od tri mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona.

"Ovim zdravstvenim radnicima Ljekarska komora dužna je da izda licencu u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu ovog zakona", kaže se u predloženim izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ovi poslovi vraćeni su nadležnost Ljekarskoj komori Crne Gore u januaru, nakon izbora organa prema važećim propisima, čime su ispunjeni uslovi za cjelishodno vršenje prenesenih poslova.

Produženje roka vrši se na inicijativu Ljekarske komore Crne Gore.

Donošenje zakona po skraćenom postupku spriječiće, kako se navodi u obrazloženju, eventualno nastupanje štetnih podljedica u vezi vršenja zdravstvene djelatnosti.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.