Sjutra protestni skup sindikata: Poražavajući položaj desetina hiljada zaposlenih u CG
Ilustracija

Podgorica

Sjutra protestni skup sindikata: Poražavajući položaj desetina hiljada zaposlenih u CG

Prvomajski protestni skup Unije slobodnih sindikata (USSCG) biće održan sjutra na Trgu Argentina u Podgorici, u cilju ukazivanja na položaj desetina hiljada zaposlenih u Crnoj Gori.

Iz USSCG su kazali da će moto ovogodišnjeg Međunarodnog praznika rada biti "Za veće zarade u Crnoj Gori".

"Ovog 1. maja želimo da ukažemo Vladi, ali i svim drugim relevantnim institucijama, na poražavajući položaj desetina hiljada zaposlenih u Crnoj Gori koji rade u nedostojanstvenim uslovima rada, uz zabrinjavajuće niske zarade i da im uputimo snažnu poruku da te probleme što hitnije rješavaju”, navodi se u saopštenju.

U Uniji su naveli da je obaveza svih pravih sindikata na svijetu da obilježavanjem 1. maja ne dozvole da padne u zaborav žrtva kolega, koji su borbu za bolju radničku budućnost platili svojim životima.

“Zbog toga, ali i kao punopravna članica Evropske konfederacije sindikata i Međunarodne konfederacije sindikata, USSCG i ove godine, 11. put za redom, ovaj, za svijet rada najznačajniji datum, obilježava tradicionalnim protestnim skupom”, podsjetili su iz USSCG.

U Uniji smatraju da svako dalje produbljivanje razlika između bogatih i siromašnih, rast nezaposlenosti, stvaranje preduslova za odlazak mladih iz zemlje zarad traženja zaposlenja, te svako dalje nesankcionisanje kršenja radnih i sindikalnih prava, kao i neadekvatna socijalna zaštita, značiće udaljavanje Crne Gore od postizanja strateških ciljeva predviđenih agendom dostojanstvenog rada. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.