Uz pomoć OVIH trikova nestaće bol na ispeklom jeziku
Ilustracija

Uz pomoć OVIH trikova nestaće bol na ispeklom jeziku

Hrana prvenstveno služi za kuvanje, ali neki od sastojaka koje svakodnevno koristimo mogu da nam pomognu u mnogim drugim situacijama!

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu možemo da koristimo za bezbroj stvari - da ugasimo manju vatru, očistimo mrlje s kuhinjskih ormarića ili zidova, pobijedimo perut i, ako je pomiješamo s jagodama, čak i da izbijelimo zube!

Kokosovo ulje

Najhranljivija maska za kosu koja će nam podariti svilenkasto mekane pramenove. Takođe, u kombinaciji sa smeđim šećerom čini sjajan piling za tijelo.

Limun

Upotreba limuna van kuhinje može da vam uštedi mnogo novca. Za početak, možete prirodno da posvijetliti kosu tako što ćete je prije izlaganja suncu namazati limunovim sokom. Takođe, limun može da zamijeni i neka skupa sredstva za čišćenje.

Pirinač

Mnogi kažu da pirinač može da upije vodu iz elektronskih uređaja. Na primjer, ako vam je telefon upao u vodu, ostavite ga u kesi sirovog pirinča koji bi kroz 5 sati trebalo da upije većinu vode iz vašeg uređaja.

Biber

Znate li da biber može da pomogne u zaustavljanju krvarenja? Sljedeći put kad se posiječete, možete da stave malo mljevenog crnog bibera na ranu - on bi trebalo da pomogne pri zaustavljanju krvarenja. Kasnije obavezno isperite ranu mlazom hladne vode.

Krastavci

Krastavci se često koriste u tretmanima ljepote - pomažu da se rashladi krv i smanje otoci. Stoga kada se sljedeći put upustite u borbu s podočnjacima stavite kriške krastavaca na kapke i jednostavno malo odspavajte.

Šećer

Popili ste vrlo vruć napitak i opekli jezik? Bez brige, pospite malo šećera na područje koje ste opekli i bol bi trebalo gotovo trenutno da nestane.

So

Može brzo da ublaži bol u grlu, samo je pomiješajte s toplom vodom i malo isperite grlo.

Net.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.