Avion nije nestao sa radara, Ruskinje digle lažnu uzbunu
Ilustracija

Avion nije nestao sa radara, Ruskinje digle lažnu uzbunu

Avion kompanije "Siberia" na redovnoj liniji Moskva-Tivat nijednog trenutka nije nestajao sa radara, niti je izgubljena komunikacija sa kontrolom letjenja.

To je Vijestima nezvanično saopšteno iz Agencije za kontrolu letenja Srbija i Crna Gora.

Kapetan je obavijestio kontrolu letjenja da ima tehničkih problema sa izvlačenjem flapova. Zbog toga je vazduhoplov morao ići na slijetanje većom brzinom od ubobičajene, a budući da je prilaz aerodromu većom brzinom iziskivao i više prostora, pilotu je bilo lakše da to izvede na aerodromu Podgorica, gdje je konfiguracija terena povoljnija nego u Tivtu. 

U avionu se nalazila ruska ženska pop grupa Serebro koja je pratioce na društvenoj mreži Facebook obavijestila da je avion skoro sat nestao sa radara.

"Mogle smo da umremo danas, hvala pilotu što se to nije desilo", piše na Facebook-u.

Frontmenka grupe Olga Serjabkina napisala je da je "u avionu bio pakao" nakon što je zbog tehničkih problema letjelica morala da sleti na nepoznatu lokaciju u Crnoj Gori. 

Olga i njene koleginice Tatiana Morgunova i Katja Kišuk zajedno su putovale na zakazan nastup u Tivtu. 

"Naš avion je nestao sa radara skoro sat i niko nije znao gdje smo. Prije slijetanja, kružili smo više od sat vremena. Stjuardese su shvatile da se nešto užasno dešava - svi su se tresli, bili blijedi...", napisala je Serjabkina.

Grupa Serebro predstavljala je Rusiju na takmičenju Eurosong 2007. godine, kada su osvojili 3. mjesto. Djevojke su ubrzo postale veoma popularne u Rusiji. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.