Bjelopoljski DPS bez kvoruma donio odluku
DPS

Lokalni izbori

Bjelopoljski DPS bez kvoruma donio odluku

Na sjednici bjelopoljskog odbora DPSa na kojoj je utvrđena lista kojom će ta partija sa koalicionim partnerima nastupiti na lokalnim izborima, danas je bilo burno. Uz to, odluka o nastupu na lokalnim izborima je donijeta bez potrebne većine.

Prema nezvaničnim informacijama Kodexa, DPS će u Bijelom Polju nastupiti u koaliciji sa Socijaldemokratama, Bošnjačkom strankom, Liberalnom partijom i Bjelopoljskom partijom.

Prethodno je zasijedao Izvršni odbor DPSa gdje je došlo do žustrih rasprava. Kako saznaje Kodex, predstavnici mjesnih odbora negodovali su zbog koalicionog nastupa sa Socijaldemokratama ali i zbog samog sastava liste iz redova DPSa. Usijana atmosfera prouzrokovala je situaciju da se glasalo prozivkom.

Naime, kako saznaje Kodex, predstvanici mjesnih odbora Zaton, Bistrica, Obrov i Loznice protestovali jer iz istih nema lica na izbornoj listi. Negodovali su jer su na listi DPSa, zapravo među prvih 23  predstavnici odbora gdje je na predsjedničkim izborima lider partije Milo Đukanović ostvario podršku od 12 do 25% od ukupno izašlih birača, dok je na gore pomenutim biračkim mjestima Đukanović osvojio preko 60% podrške.

Koliko je burno bilo tokom ovog zasijedanja govori i činjenica da je sjednica OO počela sa nekoliko sati zakašnjenja.

Osim toga, OO DPS koji broji preko 200 članova izglasao je danas izbornu listu bez kvoruma. Sjednici je prisustvovalo manje od 100 članova koji su se danas izjašnjavali o izbornoj listi , saznajemo iz dobro obaviještenog izvora.

Nosilac liste je aktuelni gradonačelnik Petar Smolović. Na listi od 38 kandidata za odbornike, kako saznaje Kodex, 10 će pripasti koalicionim partnerima, po četiri Socijaldemokratama i Bošnjačkoj stranci te po jedan Liberalnoj i Bjelopoljskoj partiji.

Zbog brojnih primjedbi na današnje odluke, određeno je 5 članova iz vrha partije koji će iste razmatrati, te donijeti eventualne izmjene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.