Mreža NVO Sjevera: Dugogodišnja zloupotreba službenog položaja u Pljevljima
Pljevlja

Mreža NVO Sjevera: Dugogodišnja zloupotreba službenog položaja u Pljevljima

Nakon jednog ranijeg raspisan je novi javni poziv Uprave za kadrove, za prijem u radni odnos Ekološkog inspektora u Pljevljima. Na pomenuti poziv, kao jedini kandidat, ovog puta, prijavila se službenica komunalne policije iz Pljevalja Miladinka Kamberović, koja pretenduje da svoju karijeru nastavi u službi Uprave za inspekcijske poslove. Međutim, želimo da na ovaj način upozorimo javnost i nadležne, da su dosadašnji rezultati ove službenice katastrofalni, navodi se u saopštenju NVO “Mreža NVO-a Sjevera”.

"Nakon rada u nekadašnjoj vojnoj  fabrici “Optel” kao hemijski tehničar, Kamberović svoju karijeru nastavlja u Službi komunalne policije gdje radi kao komunalni inspektor. Kod građana Pljevalja ostaće upamćena po vrlo čudnim odlukama i još čudnijim postupanjima, tako da  je njen pristrasan i nashvatljiv rad ostavio potpuni haos, kao primjer kako se ne treba, i ne smije raditi", kažu iz ove NVO.

Građanima Pljevalja su kako navode iz Mreže NVO Sjevera, jako dobro poznate aktivnosti i ponašanje pomenute službenice.

"Tako da ona osim što nema nikakve odgovornosti prema građanima iz čijih džepova prima platu, ona nema ni odgovornosti prema zakonu koji “primjenjuje” i “sprovodi” na način kako to njoj najbolje odgovara, a ne kako je predviđeno.                                                                                                                                                     

Dok se u gradu sa zauzimanjem javnih površina i uzurpiranjem svakog metra užeg dijela grada, vrši nasilje nad građanima i drastično krše važeći  zakonski propisi, sa druge strane imamo prećutno odobravanje i tolerisanje takvog neodgovornog ponašanja “odgovornog” državnog službenika, što opravdano navodi na sumnju da se ovde zapravo radi o dugogodišnjoj zloupotrebi službenog položaja od strane pomenute službenice u širim razmjerama, ili je u pitanju korupcija", navodi se u saopštenju.

Najnovija i najsvježija informacija kako dodaju da je pomenuta komunalna inspektorka konkurisala na mjesto Ekološkog inspektora nije iznenađujuća, "jer je ista konkurisala i na mjesto Načelnika Službe komunalne policije u Pljevljima, ali je to mjesto već bilo rezervisano za partijskog aktivistu, koji takođe nije ispunjavao Zakonom propisane uslove".

"Da građani imaju pravo da od svih državnih službenika zahtjevaju polaganje računa o njihovom radu i da državni službenici i namještenici, moraju imati odgovornost pred građanima za vlastite postupke u obavljanju povjerenih poslova i zadataka, za pomenutu inspektorku je to potpuna nepoznanica.

Gotovo je nemoguće svjedočiti o svim protivzakonitim radnjama, zloupotrebama i nečinjenju u postupanjima ove komunelne inspektorice, koja je koristila svaki način i mogućnost da izbjegne, vršenje kontrole ili eventualno izricanje sankcija za neodgovorne prave subjekte, izvrda sprovođenje i primjenu Zakonskih propisa i uvođenje kakvog- takvog reda u oblasti komunalnog reda i rada, a sve na štetu građana, budžeta, prava i pravde. I ovo nisu sve i konačne zloupotrebe pomenute inspektorke, koje je poslednjih godina činila i još uvijek čini u prikrivenim namjerama sticanja privilegija za sebe i članove svoje uže porodice. O tome ćemo drugom prilikom", navodi se u saopštenju.

Iz Mreža NVO Sjevera kažu da za sve godine svoga rada u Službi komunalne policije, pomenuta inspektorka ni izbliza svojim radom nije zaradila svoju platu, "ali joj to ne smeta da pokuša, da novo i bolje “uhljebljenje” nađe u Ekološkoj inspekciji."

"Mišljenja smo, da bi eventualna “transformacija” komunalne inspektorke Kamberović iz komunalnog u ekološkog inspektora, bio potpuni  fijasko ne samo za građane Pljevalja, već i za državu Crnu Goru i njen pravni i moralni sistem vrijednosti kome stremi", poručuju iz ove NVO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.