Nestao hrast koji su Tramp i Makron zasadili kod Bijele kuće, ostala samo mrlja(FOTO)
Foto: Reuters

Nestao hrast koji su Tramp i Makron zasadili kod Bijele kuće, ostala samo mrlja(FOTO)

Sadnica hrasta, koju je francuski predsjednik Emanuel Makron u ponedjeljak donio na poklon američkom predsjedniku Donaldu Trampu i koju su zajedno zasadili u dvorištu Bijele kuće, u međuvremenu je - nestala, sudeći po fotografijama agencije „Rojters“.

„Na mjestu na kojem je drvo bilo zasađeno vidi se žuta mrlja“, stoji u potpisu fotografija britanske agencije, prenosi francuski list Figaro.

dims

Foto: Reuters

Za sada se ne zna šta se sa sadnicom dogodilo niti gdje je eventualno premještena.

Makron je Trampu mladicu hrasta poklonio na početku svoje trodnevne posjete Vašingtonu, 23. aprila, kao simbol trajnosti prijateljstva između Francuske i SAD.

Sadnica, inače, potiče iz šume na sjeveru Francuske u kojoj je živote izgubilo 2.000 američkih vojnika za vrijeme Prvog svjetskog rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.