Tramp traži još novca za izgradnju zida na granici sa Meksikom, ili gasi vladu
Donald Tramp

Osigurati pograničnu bezbjednost

Tramp traži još novca za izgradnju zida na granici sa Meksikom, ili gasi vladu

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je da će u septembru obustaviti rad federalne vlade ukoliko Kongres ne obezbijedi još finansijskih sredstava za izgradnju zida na granici s Meksikom.

"Gradnja zida je počela, imamo 1,6 milijardi dolara. Ponovo ćemo to pitanje razmotriti 28. septembra, i ako ne budemo osigurali pograničnu bezbjednost, nećemo imati izbora, zatvorićemo zemlju", rekao je Tramp na skupu u Mičigenu, prenosi Tanjug.

Tramp je i u martu iznio slične prijetnje založivši se za izmjene zakona o imigraciji za koji kaže da će spriječiti ulazak kriminalaca u zemlju, podsjeća britanska agencija.

U januaru je vlada nakratko obustavila rad zbog imigracije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.