Kim: Zatvorićemo u maju poligon za nuklearne probe pred očima svih
Kim i Mun, Foto:AP

Radiće na ekonomskom rastu i miru

Kim: Zatvorićemo u maju poligon za nuklearne probe pred očima svih

Sjevernokorejski lider Kim Džong-un rekao je, tokom samita sa predsjednikom Južne Koreje Mun Džae-inom, da će zatvoriti poligon za nuklearne probe svoje zemlje u maju, naočigled spoljnog svijeta, saopštio je danas Munov kabinet.

Sjevernokorejski državni mediji javili su uoči samita, održanog u petak, da će Pjongjang odmah obustaviti nuklearne i raketne probe, zatvoriti lokaciju za nuklearna testiranja i, umjesto toga, raditi na ekonomskom rastu i miru, navodi Rojters a prenosi Tanjug.

Potvrdivši te navode, Kim je rekao Munu da će pozvati eksperte i novinare iz SAD i Južne Koreje da obezbijede "transparentnost" rashodovanja postrojenja, navodi se u saopštenju kabineta južnokorejskog predsjednika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.