Evo zašto oženjeni muškarci varaju čak i kad vole svoju ženu
Ilustracija

Evo zašto oženjeni muškarci varaju čak i kad vole svoju ženu

"On me voli i nikada me ne bi prevario", to sve žene misle, ali muškarci misle drugačije. Oni umiju čak i da prevare ženu koju obožavaju. Zašto to rade?

Možda ni njima to nije uvijek najjasnije, ali neki od njih bi i pored sve ljubavi koju osjećaju uvijek iskoritili priliku za malo švrljanja sa strane.

Zbog čega je to tako? Evo nekoliko odgovora na to pitanje.

1. Nezreli su

Ako muškarac nema iskustva s dugačkim vezama i do sada je bio sam u površnim ljubavnim odnosima, nije ni svjestan da će preljuba imati neizbježno bolan uticaj na vezu. Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, zavisno od okolnosti.

2. Nisu srećni u vezi, ali ne žele raskid

Mnoge žene će reći da to što volite partnera zapravo i nije jedini preduslov za srećnu vezu. Mnogi parovi su raskidali svoj ljubavni odnos bez obzira na to što su se voljeli, ali karakterno jednostavno nisu odgovarali jedno drugome. Kada muškarci "zapnu" u takvoj vezi, najčešće ne žele da otvoreno pričaju o tome, a uglavnom nemaju hrabrosti ni da prekinu vezu. Zato se često upuste u preljubu jer znaju da žena neće moći da pređe preko toga i da će sama prekinuti njihov odnos.

3. Moraju da nahrane svoj ego

Nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni… Umjesto da tu želju za potvrdom usmjere prema svojim djevojkama, oni se upuštaju u preljube i traže je od drugih žena. U tom trenutku osjećaju se poželjno i vrijedno i tako hrane svoj ego.

4. Sebični su

Partner vas može voljeti, ali to ne znači da ste mu prioritet u životu. U nekim slučajevima muškarac je sam sebi prvi na listi prioriteta i zbog toga u situaciji u kojoj ima priliku za aferu ni ne razmišlja o tome kako će se osjećati njegova djevojka. Sebični muškarci sposobni su da čuvaju svoje tajne bez kajanja i žaljenja jer znaju da će ih iskrenost dovesti u probleme koje žele da izbjegnu.

5. Problemi ozbiljne prirode

Ponekad su preljube rezultat dugotrajnih problema ozbiljne prirode. Bilo kakva zavisnost utiče na sposobnost donošenja racionalnih odluka, posebno ako je u pitanju seksualna zavisnost koju bi muškarac trebalo da liječi uz pomoć stručnjaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.