Partrijarh Irinej podržava inicijativu SNS-a
Foto: SNS

SNS inicira opoziv priznanja Kosova

Partrijarh Irinej podržava inicijativu SNS-a

Srpski nacionalni savjet (SNS) u Crnoj Gori saopštio je danas da je patrijarh srpski Irinej podržao njihovu inicijativu predatu u Skupštini Crne Gore o raspisivanju refrenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju države Kosovo.

Kako je saopšteno, patrijarh Irinej je tokom razgovora sa predsjednikom SNS Momčilom Vuksanovićem i članom Savjeta Simonom Đuretićem u Patrijaršiji rekao da "podrška Albancima za otimanje Kosova i Metohije nije u skladu sa vjekovnom istorijom Crne Gore i njenog naroda".

"Mi smo jedan narod. Niko ne spori crnogorsku državnost, ali podrška Albancima za otimanje Kosova i Metohije nije u skladu sa vjekovnom istorijom Crne Gore i njenog naroda i naročito sa osjećanjem njenih vladara vladike Petra Prvog, vladike Petra Drugog Njegoša i kralja Nikole koji su naše zajedničko Kosovo i Metohiju proslavili kao srpsku zemlju", istakao je patrijah Irinej.

On je naglasio da se iskreno raduje "da Crna Gora nije zaboravila na sebe”.

Srpski nacionalni savjet Crne Gore pokrenuo je inicijativu za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju nezavisne države Kosovo, odnosno za raspisivanje državnog referenduma o tom pitanju.

Vuksanović i Đuretić prethodno su na Cetinju od Njegovog preosveštenstva mitropolita crnogorsko–primorskog Amfilohija dobili blagoslov za referendum.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.