Knežević traži  direktnu komunikaciju sa novinarima i pristup internetu
Knežević

DF i DNP trpe štetu zbog boravka poslanika u zatvoru

Knežević traži direktnu komunikaciju sa novinarima i pristup internetu

Rezultati predsjedničkih izbora pokazali su da Demokratski front (DF) i Demokratska narodna partija (DNP) trpe znatnu političku i materijalnu štetu zbog boravka osuđenog lidera DNP-a Milana Kneževića u zatvoru, piše u zahtjevu kojim je Knežević tražio od ministra pravde Zorana Pažina da mu omogući direktnu komunikaciju sa novinarima, partijskim saradnicima, ali i pristup internetu, kako bi u susret lokalnim izborima mogao nesmetano da obavlja poslaničke i političke aktivnosti.

Pažinu je, kako pišu Vijesti, zahtjev predala Kneževićeva advokatica Andrijana Razić, podsjećajući ministra da je osuđeni političar već jednom to tražio od, ali da mu nije odgovoreno.

Knežević je 10. aprila pisao Pažinu, zahtjevajući da mu se, u skladu sa Ustavom i evropskim standardima omogući nesmetana komunikacija sa novinarima.

U zahtjevu poslatom Pažinu advokatica Razić napisala je da je poznato da je predsjednik Višeg suda Boris Savić odbio da odobri Kneževiću da na robiju ide tek nakon okončanja izbornog ciklusa, poručujući mu tada “da se ne može govoriti da bi odlaskom osuđenog na izdržavanje kazne zatvora mogla nastati znatna materijalna šteta po Demokratski front i partiju čiji je predsjednik”.

“Međutim, nedavni rezultati predsjedničkih izbora nedvosmisleno pokazuju da je njegovim boravkom u zatvoru i DNP čiji je predsjednik, ali i opozicioni savez DF trpe značajnu političku štetu, a samim tim i materijalnu”, piše u zahtjevu.

Advokatica je obrazložila da tumačenjem Zakona o izvršenju kazni zatvora nije pronašla nijedno ograničenje kojim bi to bilo onemogućeno Kneževiću.

“Osuđeni je spreman, da ukoliko mu se omogući korišćenje telefona sa pristupom internetu, taj telefon svakodnevno stavlja na analizu vještaku za telekomunikacije, kako bi se nadležni organi uvjerili da u njegovom javnom djelovanju iz ZIKS-a ne postoji ništa subverzivno i opasno po ustavni poredak Crne Gore”, objasnila je Razić.

Istakla je da je Kneževiću korišćenje interneta nužno, kako bi mogao da se priprema za postupak koji se protiv njega i nekoliko osoba iz Crne Gore, Srbije i Rusije, vodi zbog optužbi da su planirali terorističke napade na dan parlamentanih izbora u oktobru 2016.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.