Žene sa većim zadnjicama i izraženim bokovima su pametnije
Foto: Ilustracija

Žene sa većim zadnjicama i izraženim bokovima su pametnije

Istraživanje Univerziteta u Pitsburgu i Univerziteta u Kaliforniji dokazalo je da žene koje imaju veliku zadnjicu imaju i bolju pamet.

U istraživanju je učestvovalo više od 16.000 žena, a na osnovu testova kognitivnih sposobnosti žene sa oblinama su u velikoj mjeri nadmašile vitke.

Kognitivne vještine uključuju percepciju, pažnju, pamćenje, učenje i rješavanje problema, kreativnost, planiranje i orijentaciju, prenosi B92.

Ipak, velika zadnjica nije sama po sebi dovoljna za bolju pamet.

Autori istraživanja tvrde da je mjera boka do struka odlučujući faktor. Prema tome, žene koje posjeduju figuru pješčanog sata, odnosno imaju široke bokove i uzak struk, dokazano su inteligentnije.

Naučnici objašnjavaju da dame koje imaju izraženu zadnjicu i bokove zapravo posjeduju više masnoća koje se nakupljaju na ovim područjima tijela, odnosno omega 3-kisjelina koja stimulišu rad i razvoj mozga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.