Koreja i Balkan pokazuju da nemoguće može biti moguće
Donald Tusk

Tusk poručio

Koreja i Balkan pokazuju da nemoguće može biti moguće

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk je povodom samita dviju Koreja poručio da je sastanak pokazao snagu dobre volje i hrabrosti pojedinaca.

"Ono što sam danas čuo iz Koreje i ono što sam doživio posljednjih dana na Balkanu trebali bi biti pozitivan podsjetnik svima: da nemoguće može postati moguće i da to zavisi u potpunosti od dobre volje i hrabrosti pojedinaca", napisao je Tusk na Twitteru.

Sjevernokorejski čelnik Kim Džong-un i predsjednik Južne Koreje Mun Džae-in potpisali su ranije danas deklaraciju kojom su dogovorili rad na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva".

Američki predsjednik Donald Tramp povodom današnjeg samita dviju Koreja poručio je kako je riječ o "istorijskom sastanku".

"Nakon furiozne godine raketnih i nuklearnih testiranja sada se odvija istorijski sastanak Sjeverne i Južne Koreje", napisao je Trump na Twitteru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.