Berane: Prijavljen zbog nasilja u porodici, uhapšen zbog oružja
Berane

Berane: Prijavljen zbog nasilja u porodici, uhapšen zbog oružja

Policija Berana je u dvije aktivnosti pronašla i oduzela tri komada vatrenog oružja.

Službenici CB Berane su juče postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi M.D. (44) iz Berana.

"Pretresom su pronađeni i privremeno oduzetii lovačka puška marke „Crvena Zastava“ cal. 16 mm sa oružnim list istekle važnosti na ime njegovog srodnika i pištolj „Crvena Zastava“ cal. 7,62 mm sa oružnim listim takođe istekle važnosti, isto izdatim na ime njegovog srodnika. Od M.D. je u policijskim prostorijama uzeta izjava u svojstvu građanina. O događaju je obaviješten državni tužilalac u ODT u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti već da se radi o prekršaju. Shodno tome, protiv M.D. će Sudu za prekršaje Bijelo Polje – Odeljenje Berane biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnom postupku za počinjeni prekršaj iz čl. 24 Zakona o oružju", saopštila je Uprava policije.

Dan ranije, policija u Beranama je postupajući po prijavi koju su dobili putem telefona, a koja se odnosila na nasilje u porodici, pronašli prijavljeno lice, V.B.

"On je pronađen u naselju Petnjik a kod njega je tom prilikom pronađen i oduzet pištolj marke „Valter“ cal. 6,35 mm u ilegalnom posjedu. V.B. je lišen slobode. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", stoji u saopštenju UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.