Akcija Boka: Pretresi na devet lokacija, oduzeti oružje, municija, ugovori, vozilo i motocikl
Ilustracija

Herceg Novi, Kotor i Tivat

Akcija Boka: Pretresi na devet lokacija, oduzeti oružje, municija, ugovori, vozilo i motocikl

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor su, postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli dvadesetosmu akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

U okviru ovih aktivnosti kako je saopšteno iz policije, vrše se pretresi na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. U prethodna tri dana su izvršeni pretresi na devet lokacija.

"Naime, službenici SKP-a, CB Nerceg Novi, OB Kotor i OB Tivat su, u prethodna tri dana izvršili pretrese na devet lokacija koje koristi osam lica i to: u Herceg Novom lokacija koje koriste M.V. (40), N.R. (47) i M.M. (44), u Kotoru su pretresane lokacije koje koriste M.V. (42), M.P. (32) i B.P. (29), dok su u Tivtu pretresane lokacije koje koriste T.P. (39) i S.F. (33)", saopšteno je.

Sprovedenim pretresima objekata u ovim gradovima pronađeno je i oduzeto pet komada dugog naoružanja, dva komada kratkog naoružanja i 309 komada municije, koje će biti predmet daljih vještačenja i provjera.

"Takođe je pronađen i jedan startni pištolj a protiv lica kod kojeg je pronađen podnijeta je prekršajna prijava po Zakonu o oružju. Pretresima su policijski službenici pronašli i oduzeli veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti koji će biti predmet daljih provjera službenika Uprave policije, kao i izvjesna količina skupocjene tekstilne robe bez dokaza o porijeklu, o čemu će biti obavješten nadležni državni tužilac kako bi se izjasnio da li u navedenim radnjama ima elemenata bića krivičnog djela nedozvoljena trgovina. U sklopu navedenih aktivnosti, radi sprovođenja daljih provjera oduzeto je vozilo, motocikl i veći broj mobilnih telefona", saopšteno je iz policije.

U saopštenju se podsjeća da službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 28 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 366 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju, poručuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.