UCG i Agencija za zaštitu prirode i životne sredine potpisali Memorandum o saradnji
Nikolić i Medenica

UCG i Agencija za zaštitu prirode i životne sredine potpisali Memorandum o saradnji

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Nikola Medenica potpisali su danas Memorandum o saradnji.

"Vjerujem da će saradnja Univerziteta sa Agencijom dovesti do sinergije zajedničkih potencijala i rezultirati kvalitetnim projektima i aktivnostima“, kazao je rektor Nikolić povodom potpisivanja ugovora. 

On je dodao da će se saradnja zasnivati na partnerstvu, usklađivanju aktivnosti i blagovremenoj razmjeni  informacija o svim programima i aktivnostima.

„Potencijalne oblasti saradnje su zajednički projekti i pružanje usluga, usaglašenih sa donijetim strategijama Vlade Crne Gore, a čiju realizaciju prati  Agencija za zaštitu prirode i životne sredine“, objasnio je Rektor.

Pored unapređenja saradnje na institucionalnom nivou u pogledu razmjene iskustava, u skladu sa Memorandumom, planirano je organizovanje zajedničkih stručnih skupova i dijaloga, realizivanje zajedničkih projektnih aktivnosti, istraživanja i publikacija, kao i određenih programa obuka i edukacija svih zainteresovanih strana u oblasti zaštite životne sredine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.