Pretresom kuće pronađeni automatska puška, pištolj i startni pištolj kao i municija
Foto: Uprava policije

Podgorica

Pretresom kuće pronađeni automatska puška, pištolj i startni pištolj kao i municija

Podgorička policija je pretresom kuće u selu Mahala u Zeti pronašla i oduzela automatsku pušku, pištolj, startni pištolj, dva okvira i 54 komada municije u ilegalnom posjedu. Osumnjičeno lice je uhapšeno.

Naime, službenici CB Podgorica su juče, 26.aprila postupajući shodno operativnim saznanjima, u selu Mahala izvršili pretres kuće Ž.V. (51).

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku AB2 sa bajonetom, dva okvira u kojim se nalazilo trideset komada municije cal. 7,62 mm, pištolj „Mauser Oberaudorf Germany“ sa pet komada municije u okviru i kutijom sa 19 komada municije cal. 7,65 mm, kao i startni pištolj. Pronađeno oružije i municija su u ilegalnom posjedu", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Ž.V. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je najavljeno u narednom periodu službenici policije će nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti u cilju prevencije, otkrivanja i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.