Đukanović: Pronašli smo rad iz kojeg je Bečić prepisivao(FOTO)
Mitar Đukanović, foto: PR centar

Đukanović: Pronašli smo rad iz kojeg je Bečić prepisivao(FOTO)

Direktor NVO Centar za akademski integritet, Mitar Đukanović kazao je da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić iznio neistinite, uvredljive i nebulozne tvrdnje pred crnogorskom javnošću, a na račun te NVO.

Naime, lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, kazao je u emisiji na TV Vijesti da njegov magistarski rad nije plagijat.

"Moj magistarski rad nije plagijat o čemu svjedoči podatak da prošao više komisija na ekonomskom fakultetu i Univerzitetu Crne Gore", kazao je Bečić.

On je ponovio da je Centar za akademski integritet filijala DF i da je podnijeta krivična prijava protiv te NVO. 

Na pitanje da li će prihvatiti eventualni sud Ekonomskog fakulteta, ako oni oforme komisiju koja će ocjenjivati da li se radi o plagijatu, Bečić je kazao da će uvijek prihvatiti odgovornost za istinu, ali nikad za laž i podmetanje.

Đukanović je reagujući na te tvrdnje kazao da su pronašli rad iz kojeg je kako tvrde Bečić prepisivao.

" Cjelokupan rad Mice Kozlik (svih 169 stranica) nalazi se na ovom linku, u boksu pod nazivom «Transcript». Koriščenjem komande «Ctrl+A» možete «selektovati» čitav tekst, kopirati ga, otvoriti Word dokument, «nalijepiti» ga i dobiti neformatiranu verziju rada gđe Kozlik. Dok u gornjem dijelu stranice, u preglednom PDF formatu, postoji tek 84 stranice Kozlikinog rada, u donjem dijelu nalazi se neformatirana i, nažalost, prilično nepregledna tekstualna verzija datog rada", saopštio je Đukanović.

ScreenShot20180426at201825

​On dodaje da je Bečićev "krunski dokaz" ovim putem stavljen na uvid svima sa pristupom internetu.

"Koristimo priliku da izrazimo čuđenje što, u svom obraćanju, Bečić nije ni pomenuo ostala četiri autora od kojih je ukrao tekst: Borisa Divjaka i Aleksandru Martinović, Prof. dr Davida Dašića i mr Milorada M. Bujovića. Šta je sa paragrafima koje ste prepisali od Divjaka i Martinovića, mr Bečiću? Sa ovim:​​...i ovim? Gospodin Divjak Vas je prozvao za krađu. ​Šta je sa radom Prof. dr Dašića, od koga ste ukrali pasus? ​I, na kraju, šta je sa Bujagićevim radom, iz koga ste takođe prepisivali? ​Ni riječi o Divjaku, Martinović, Dašiću i Bujagiću.Umjesto toga, od Vas smo čuli nebulozne teorije zavjere, ponavljanje priče o "brutalnim napadima", "monstruoznim lažima" i dovodite naš legitimni istraživački rad u vezu sa nekakvim degutantnim seks-skandalom o kom naša NVO niti išta zna niti s tim ima a ma baš ikakve veze", zaključuje Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.