Podignuta optužnica protiv Željka Rutovića zbog ranjavanja Peconija
Foto:Novosti

Podignuta optužnica protiv Željka Rutovića zbog ranjavanja Peconija

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv biznismena Željka Rutovića i Neđeljka Mumina zbog ranjavanja vlasnika Hepi televizije Predraga Rankovića Peconija, u hotelu "Prag" 22. marta prošle godine.

Njih dvojica terete se za krivična djela nanošenje teških tjelesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Iako je protiv njih vođena istraga za pokušaj ubistva, optužnica je podignuta za druga, blaža krivična djela. Inače, uoči podizanja optužnice, tužilaštvo je zbog nedostatka dokaza odustalo od krivičnog gonjenja Vladislava Pavićevića, protiv koga je takođe vođena istraga.

Rutović je u bjekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna potjernica, a Tužilaštvo je u optužnici navodno predložilo da mu se sudi u odsustvu. Mumin se sam predao oktobra prošle godine, nakon čega je iznio odbranu, i on se i dalje nalazi u pritvoru.

Viši sud još nije potvrdio optužnicu protiv Rutovića i Mumina, a njihov branilac je u međuvremenu dao svoj odgovor na nju, u kome je osporio nadležnost suda.

"Riječ je o krivičnim djelima koja su u nadležnosti osnovnog suda, a takođe za krivična djela koja im se stavljaju na teret, ne može istovremeno da se sudi", objašnjava advokat Slavko Petrić.

Pritom, prema njegovim riječima, ni za jedno od tih djela zaprijećena kazna nije preko deset godina, što je uslov da bi im se sudilo pred Višim sudom.

"Tokom istrage nije pouzdano utvrđeno da li je Rutović uopšte nosio pištolj CZ 99 i da li ga je izvadio iz torbe kritičnom prilikom", naglašava Petrić.

Podsjetimo, 22. marta 2017, u hotelu "Prag" u Ulici kraljice Natalije, Ranković je poslije svađe upucan u noge.

Predrag Ranković Peconi je vlasnik Hepi televizije i kompanije Invej" u okviru koje posluju brojna preduzeća. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.