Španija: Zaplijenjeno 8,7 tona kokaina
ilustracija

Pošiljka iz Kolumbije skrivena u kontejneru s bananama

Španija: Zaplijenjeno 8,7 tona kokaina

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zaplijenjeno 8,7 tona kokaina skrivenih u kontejneru s bananama iz Kolumbije, navodeći da je to najveća zapljena te droge do sada u Španiji.

Droga je zaplijenjena 22. aprila u luci Alhesiras na jugu Španije, navelo je Ministarstvo. Uhapšeno je najmanje pet osoba - troje u Španiji i dvoje u Francuskoj.

Droga je bila u više od hiljadu kutija s bananama, a neki paketi s kokainom imali su etiketu "ajfon", proizilazi iz slika koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova koje navodi da je to rekordna zapljena droge prevezene u jednom kontejneru u Evropu, prenosi N1 pozivajući se na Betu.

Kompanije za prevoz kontejnera u Kolumbiji i uvozna firme u Španiji su bile pod nadzorom policije te je primijećena sumnjiva pošiljka, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U decembru je gotovo šest tona kokaina procijenjene vrijednosti 210 miliona eura, nađeno u kontejneru s bananama u istoj luci, a pošiljka je došla iz Medeljina, u Kolumbiji.

Kroz luku Alhesiras, petoj po veličini u Evropi po količini robe, godišnje prođe pet miliona tona kontejnera.

Španija je glavno mjesto ulaska droge u Evropi zbog blizine Sjeverne Afrike, gdje se proizvodi kanabis, i veza s Južnom Amerikom, odakle dolazi kokain.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.