DPS Budva: Priča o bilbordima ogledalo načina na koji funkcioniše lokalna vlast
DPS

DPS Budva: Priča o bilbordima ogledalo načina na koji funkcioniše lokalna vlast

Sva priča o bilbordima u Budvi pravo je ogledalo načina na koji funkcioniše lokalna vlast, ocijenjeno je iz budvanskog DPS-a.

"Predsjednik Skupštine Opštine donosi tajne odluke o formiranju različitih tijela, u koaliciji niko nema pojma šta radi predsjednik Skupštine, predsjednik Opštine ćuti jer je na putu i nema pojma šta se dešava u gradu kojim rukovodi, rukovodioci lokalnih institucija dozvoljavaju da se njihovim imenima i logotipima koristi kako ko stigne... I to sve samo da bi sačuvali pozicije i sitne privilegije za sebe i svoju rodbinu i prijatelje", navodi se u saopštenju OO DPS Budva.

Za to vrijeme kako dodaju štetu trpe isključivo građani, "koje niko ništa i ne pita".

"Licemjerstvo ukupne budvanske koalicije najbolje se vidi po reakcijama SDP i URA na poteze koje povlače DF i Demokrate, a koji su sušta suprotnost temeljnim ideološkim ciljevima za koje se ove dvije partije, makar na riječima i u medijima, zalažu. Prvo su spasili smjene predsjednika SO Budva Đorđija Vujovića, kada su DPS i Crnogorska tražile njegovu smjenu zbog odavanja počasti pripadnicima Ravnogorskog pokreta, prećutali su i višemetarsku zastavu druge države koju je u centru Budve razapeo glavni gradski menadžer, a već dva dana pokušavaju da relativiziju postavljanje sramotnih bilborda koji su ponižavajući za sve građane i državu Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Ističu da sva opravdanja kojima pokušavaju da zamijene teze i skrenu pažnju sa suštine, "samo su novi pokušaj da se i ova priča o bilbordima zaboravi što prije, da oni ostanu u vlasti i da sačuvaju svoje pozicije".

"Zaista je tužno gledati na koliko su ponižavanje i nedostojanstveno držanje spremni SDP i URA samo zbog ostanka u vlasti. Ukazala im se još jedna prilika da pokažu kakvu-takvu dosljednost u politici i da zatraže i izdejstvuju smjenu Vujovića i svih ostalih odgovornih za skandal sa bilbordima, ali smo sigurni da ni ovog puta neće ništa preduzeti. Naprotiv, da će istrajati u zataškavanju priče i da će učiniti sve da lokalna vlast ne snosi nikakvu odgovornost za učinjeno, samo zbog ličnih interesa i pozicija", zaključuju iz OO DPS Budva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.