Radovi na rekonstrukciji puta Cetinje-Budva biće završeni do 10. maja
Foto: RTV Budva

Od 10 do 14h totalna obustaa saobraćaja

Radovi na rekonstrukciji puta Cetinje-Budva biće završeni do 10. maja

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Cetinje – Budva, kako na dionici kod tunela na Brajićima tako i na dionici Košljun – Lapčići, biće završeni do 10. maja – rekao je Pobjedi inženjer Dušan Kokić iz Direkcija za saobraćaj.

On kaže da su na dionici Košljun – Lapčići postavljena dva sloja asfalta.

"Preostaje da se postavi još jedan sloj", kazao je Kokić.

Kada je riječ o izgradnji tunela na Brajićima, u toku su radovi na osvjetljavanju.

"Radovi na tuneli su u najvećoj mjeri završeni, tako da se povremeno kroz njega i saobraća. Zapravo, kada se nakon obustave naprave velike gužve, onda vozila iz jednog pravca idu starom dionicom, dok vozila iz suprotnog smjera idu kroz tunel", kazao je Kokić.

Dužina tunela je 176 metara, dok je širina 10 metara, a ima tri kolovozne trake.

"Na dionici Brajići – Lapčići rekonstruisano je pet kilometara puta i ovaj tunel na tom dijelu", kazao je Kokić.

Rekonstrukcija magistralnog puta između prijestonice i Budve počela je početkom 2017. godine. Bilo je planirano da radovi budu završeni u novembru, a onda je rok pomjeren za mart ove godine.

Iz Auto-moto saveza najavili su za danas i sjutra totalnu obustavu saobraćaja na dvije dionice puta Cetinje-Budva.

"Na magistralnom putu Cetinje-Budva, na dionicama Brajići -Lapčići i Košljun –Zavala saobracaj će potpuno biti obustavljen za sve vrste vozila od 10 do 14 sati", saopšteno je iz Auto moto saveza CG.

Od danas do 29. aprila na potezu Brajići-Lapčići važiće i obustava za sve vrste vozila u terminu od ponoći do 5 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.