Demokrate: Tužilaštvo smatra da nema osnovane sumnje da je Bečić plagirao magistarski
Demokrate

Demokrate: Tužilaštvo smatra da nema osnovane sumnje da je Bečić plagirao magistarski

Demokratska Crna Gora saopštila je da je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici danas objavilo da ne postoji osnovana sumnja da je lider te partije Aleksa Bečić plagirao naučni rad, i da shodno tome, neće pokrenuti postupak protiv njega.

“Tužilaštvo, kao nadležni organ gonjenja počinilaca krivičnih djela, u jednoj državi i postoji, da u saradnji sa drugim pravosudnim organima, spriječi i suzbije vršenje ovakvih učestalih društveno neprihvatljivih i štetnih pojava. Demokratama kao pravnodržavnoj organizaciji, na čijem čelu se nalazi častan i slobodan čovjek ličnog i moralnog integriteta, kao što je Bečić, svaka drugačija odluka bila bi razočaravajuća i iznenađujuća i predstavljala bi svojevrsno ruganje društvenim vrijednostima i pravnom sistemu države kandidata za članstvo u Evropskoj uniji”, kazale su Demokrate.

Oni su ranije danas održali konferenciju za medije gdje su, kako su istakli, razobličili sve namjere DF-a čiji je osnovni cilj bio nanošenja štete Demokratama u susret lokalnim izborima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.