Jelušić: Bilbordi u Budvi štetni, oni su privatna stvar DF-a iza njih ne stoji grad Budva
Božena Jelušić

Jelušić: Bilbordi u Budvi štetni, oni su privatna stvar DF-a iza njih ne stoji grad Budva

Višedecenijski model ponašanja nekadašnje vlasti u Budvi, dovoljan je da trajno podgrijava kolektivnu frustraciju i u najmanju ruku ravnodušnost, ako ne i mržnju prema vlastitoj državi gdje pritom na jednoj strani stoje čeljusti pune Crne Gore i prljavih para a na drugoj anahroni bilbordi koji su ovih dana osvanuli u Budvi, saopštila je predsjednica budvanskog odbora URA Božena Jelušić.

Povodom stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata, predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović iz Demokratskog fronta (DF) osnovao je "Odbor za proslavu stogodišnjice oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu" što kako tvrdi Jelušić gradska Komisija za Statut i propise nije usvojila.

“Predsjednik Vujović nije imao pravo da donosi Odluku o obilježavanju, Komisija za Statut i propise je to jednoglasno konstatovala. Ovo je očito privatna stvar DF-a, bez dogoora i konsenzusa. Ovakav potez nanosi ozbiljnu štetu koaliciji na vlasti, osobito krajnje problematičnim konstruktima poruke i u okruženju suđenja za državni udar”, istakla je Jelušić.

Ona tvrdi da ovakve godišnjice postaju pravi „praznici propadanja“ prilikom čega jedna grupacija prvo beskrupulozno naplati patriotizam, a usput pomogne da u gradove pobjednički umarširaju mafijaški klanovi i tranzicioni dobitnici što sigurno vodi tome da se običnom građaninu ogadi takvo nemoralno i vulgarno crnogorstvo što kod druge grupacije izaziva istu nacionalističku retoriku i djelanje.

“Ljekovita promjena vlasti u Budvi napunila je opštinski budžet i posvjedočila o razmjerama ranijih zloupotreba. Ali je očito teško izmijeniti kontraproduktivne modele ponašanja nakon samo jednog izbornog ciklusa”, zaključuje predsjednica odbora URA u Budvi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.