Čestitke Đukanoviću od partija i udruženja iz regiona: CG da nastavi da jača
Milo Đukanović

Čestitke Đukanoviću od partija i udruženja iz regiona: CG da nastavi da jača

Povodom pobjede na predsjedničkim izborima u prvom krugu, predsjedniku Milu Đukanoviću čestitke su uputili predsjednik SDP Srbije Rasim Ljajić, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokrata Bugarske Aleksandar Tomov i predsjednik partije Savez reda i zakona Rumunije Bartolomeu Konstantin Savoj.

Predsjednik SDP Srbije Rasim Ljajić, uz srdačne čestitke, izrazio je uvjerenje da će na odgovornoj dužnosti predsjednika države Milo Đukanović uspješno raditi za sveukupan napredak Crne Gore i za dobrobit svih njenih građana.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić čestitao je na uspješnoj realizaciji izbornih aktivnosti i velikom uspjehu koji karakteriše istrajnost i zalaganje Demokratske partije socijalista, što potvrđuje ubjedljiva pobjeda na predsjedničkim izborima.

Nikšić je, ističući značaj Crne Gore kao prvog i bitnog susjeda, izrazio nadu da će ovaj izborni rezultat i legitimitet omogućiti da Crna Gora nastavi da jača u svim segmentima i još snažnije se integriše u evropske i evroatlantske strukture.

Predsjednik Socijaldemokrata Bugarske Aleksandar Tomov je, čestitajući uspjeh na predsjedničkim izborima, istakao da je to najbolja potvrda prosperiteta i političke stabilnosti Crne Gore i nadu da će izbor Đukanovića za predsjednika doprinjeti unapređenju odnosa Crne Gore i Bugarske.

Predsjednik novoformirane partije Savez reda i zakona Rumunije, Bartolomeu Konstantin Savoj uputio je najbolje želje za uspjeh u predsjedničkom mandatu Milu Đukanoviću, ističući uvjerenje da će za Crnu Goru i njene građane to biti period novog i većeg napretka.

Đukanoviću su pobjedu čestitali i predsjednik Bošnjačkog Nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin i predsjednik Hrvatskog kuturnog društva „Napredak“ Franjo Topić.

Predsjednik Bošnjačkog Nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin je uz najsrdačnije čestitke, akcentirajući značaj Đukanovića za bošnjački narod u Crnoj Gori, izrazio zadovoljstvo da su izbori protekli u miru i demokratskoj atmosferi u kojoj su građani imali mogućnost da slobodno izraze svoju izbornu volju. U tom pravcu, izrazio je i očekivanje da će pod vođstvom Đukanovića Crna Gora nastaviti evropske integracije, učvrstiti vladavinu prava, pravnu sigurnost i ravnomjeran ekonomski razvoj, što je od posebnog značaja i za bošnjački narod u Crnoj Gori.

Predsjednik Hrvatskog kuturnog društva „Napredak“ Franjo Topić istakao je u svojoj čestitki da ubjedljiva pobjeda predstavlja najbolju potvrdu koliko građani cijene sve što je Đukanović do sada uradio za Crnu Goru i njen suverenitet, kao i za manjinske narode, koji su mu na izborima iskazali veliko povjerenje.

Topić je naglasio da je od posebnog značaja za HKD „Napredak“ očuvanje identiteta i u tom pravcu zahvalio na podršci i razumijevanju koje u Kotoru uživa predstavništvo ove organizacije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.