Maši potrebno još oko 19 hiljada eura da ode na liječenje u Tursku
Maša Baošić, foto: Privatna arhiva

Pošaljite SMS ili donirajte novac

Maši potrebno još oko 19 hiljada eura da ode na liječenje u Tursku

Za liječenje desetomjesečne Maše do sada je donacijama dobrih ljudi, privrednika, humanitarnih organizacija, Opštine Bijelo Polje sakupljeno 14 736 eura.

Kako bi otišla na liječenje u Tursku malenoj Maši potrebno je još 19 264 eura.

Roditelji djevojčice, Jovan i Maja Baošić u razgovoru za Kodex ističu da su zahvalni svima koji im pomažu u ovom teškom trenutku, kao i da se nadaju da će se novac brzo prikupiti.

"Maša se dobro osjeća, nasmijana je i veliki je borac, na njenom licu ne možete vidjeti da boluje od ove teške bolesti, ali moramo djelovati što prije kako bi spriječili posledice", kazali su roditelji.

Podsjećamo, Maša je rođena sa atrezijom jednjaka u barskoj bolnici, i odmah po rođenju 2017. uspješno je operisana. Po prebacivanju na neonatologiju, Maša je izgubila kiseonik, što je dovelo do velikog oštećenja mozga i dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza.

Mašino liječenje na klinici Liv u Turskoj podrazumijeva terapiju matičnim ćelijama.

"Za njen oporavak planiran je boravak od oko mjesec dana na toj klinici, u toku kojeg bi Maša primila četiri doze terapije, a nakon toga bi imala fizikalne vježbe i rehabilitaciju", kazali su roditelji ranije za Kodex.

Donacije od "Hilala", Opštine Bijelo Polje, Mjesnog odbora DPS Potkrajci i mnogih drugih

Predstavnici humanitarnog fonda „Hilal" nakon pisanja Kodexa o Maši, posjetili su njenu porodicu u Bijelom Polju i uručili pomoć od 2 000 eura za njeno liječenje.

Kako je saopšteno iz ovog fonda koji se našao mnogima u nevolji i nesreći, pomoć za Mašu je stigla iz Njemačke.

"Veliki dobrotvor i humanista Hačko Brčvak iz Njemačke donirao je 2 000 eura za Mašu, kako bi se makar malo olakšalo na njenom putu ozdravljenja", saopšteno je iz "Hilala".

I članovi Mjesnog odbora DPS Potkrajci pritekli su u pomoć Maši, i odričući se svojih dnevnica donirali 255 eura za njeno liječenje.

"Povodom akcije za pomoć maloj Maši Baošić, kojoj je potreban novac za liječenje u inostranstvu, predstavnici DPS-a biračkog odbora Potkrajci, svoje dnevnice predviđene od Državne izborne komisije će donirati u te svrhe. Ovim putem apelujemo i na ostale biračke odbore svih stranaka da urade isto", poručili su iz od MO DPS Potkrajci.

I Opština Bijelo Polje donirala je 1 000 eura za pomoć desetomjesečnoj djevojčici.

Kutije za prikupljanje pomoći Maši postavljene su u većini ugostiteljskih objekata i marketa u Bijelom Polju i drugim gradovima na sjeveru Crne Gore, kao i u Kotoru, Budvi, i Baru.

Na Dječijijem maskenbalu u srijedu, 25. aprila u Sportskoj dvorani “Topolica” u Baru, kao i na utakmici KF Jedinstvo i KMF Mirabile Moda 29. aprila u 18h u sportskoj dvorani Nikoljac u Bijelom Polju sakupljaće se sredstva za pomoć Maši. Na ulazu hale će biti postavljen štand sa kutijom za donacije.

Svi koji žele da pomognu Maši da ode u Tursku na liječenje, mogu to učiniti slanjem SMS poruke 19 na 14543, ili uplatom na ŽIRO RAČUN: 520-14716-62 ili DEVIZNI RAČUN: 520042-8756-31

Za MAŠU!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.