URA: Za mandata Stijepovića ništa od rješavanja parkinga kod KC-a
Vidoje Petričić

URA: Za mandata Stijepovića ništa od rješavanja parkinga kod KC-a

Ovih dana ponovo se, po ko zna koji put aktuelizuje pitanje nedostatka parking prostora u neposrednoj blizini KBC-a i ponovo svjedočimo scenama na kojima automobile zauzimaju pješačke površine jer drugogrješenja nemaju, saopštio je danas potpredsjednik podgoričkog odbora URA Vidoje Petričić.

On je podsjetio da je na ovaj problem Građanski pokret URA ukazivao prije nešto više od dvije godine kada je  pozvao gradsku upravu da se pozabavi ovim pitanjem.

“Tada smo ukazali na značaj KBC-a kao institucije čije usluge svakodnevno koristi više hiljada građana i neophodnosti da takva institucija ima uređen saobraćajni pristup i dovoljno mjesta za parkiranje. Uz to predložili smo nekoliko opcija za rješenje tog pitanja.  Na naše insistiranje tada smo javno, pred tv kamerama dobili čvrsta obećanja da će ovaj problem biti trajno riješen “brzo I efikasno”. Tada smo od sekretara Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove i  direktora Parking servisa mogli čuti da će napraviti nova parking mjesta u nastavku postojećeg parkinga, duž Ljubljanske ulice, i da će izgraditi novu ulicu duž ograde KBC-a sa jugozapadne strane. Uz tu ulicu trebalo je da se izgradi  oko  200 novih  parking mjesta. Ovim obećanjima, u tom trenutku,  bili su zadovoljni i građani koji imaju kuće  neposredno iza KBC–a , a koji nemaju normalan pristup istim. Oni su nažalost primorani da i dalje koriste razrovani  zemljani  put i ako se nalaze u užem gradskom jezgru, u blizini elitnih gradskih kvartova”, ističe Petričić.

On kaže da je kao i mnogo puta do sada sve  ostalo na praznim obećanjima i stvari se nijesu pomjerile ka  rješenju ni za jedan milimetar.

“Međutim, ovoga puta nećemo tražiti od gradske uprave da riješe problem. Od neozbiljnih i neodgovornih to se ne može ni tražiti. Da je njihovo vrijeme prošlo reći će im građani 27. maja, koji toga dana ne bi trebalo da ostanu svojim kućama, već da izađu na birališta i olovkom precrtaju one koji su ih iznevjerili”, zaključio je Petričić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.