Uradite točak života: Test ličnosti koji će vam promijeniti život

Radite ga jednom mjesečno

Uradite točak života: Test ličnosti koji će vam promijeniti život

Točak života je najkraći test ličnosti koji koriste mnogi psiholozi i life coach treneri, traje samo minut i u trenutku će vam pokazati gdje "škripi" u vašem životu.

Test se oslanja na teoriju da se život svakog čovjeka sastoji od nekoliko važnih segmenata: lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), zdravlje, odnosi sa prijateljima i porodicom...

Veoma je važno održavati ravnotežu u svim pravcima. U suprotnom, za vas će to učiniti sam život.

Točak života je zato široko primjenjivana psihološka vežba pomoću koje ćete moći da lakše sagledate koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba da radite.

Prvo treba da uzmete list papira i precrtate ili odštampate sliku koju vidite ispod.

480ea73d5f301a5017ea178806bd50e3

Procijenite svoje uspjehe za proteklu godinu, u svakoj oblasti na skali od 1 do 10. Nakon toga spojite tačke linijom po krugu.

Dobićete svoj personalni „točak života“.

Kako izgleda? Da li se lako "kotrlja" ili je ćoškast? Sve će vam biti jasno u trenutku.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocjene 10, i ako niste dobili krug, već neku kocku. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi kažu da redovnim analiziranjem ličnog "točka života", odnosno osvještavanjem kvaliteta svih aspekata vašeg života, možete brzo da napredujete i da ćete kroz nekoliko mjeseci primijetiti kako "točak" postaje okrugliji i veći.

Ovaj test treba raditi jednom mjesečno kako biste pratili napredak.

Uspešna žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.