3.000 sladoleda beskućnicima: Papa Franja slavi imendan
Papa Franja

Proslavlja se katolički Đurđevdan

3.000 sladoleda beskućnicima: Papa Franja slavi imendan

Papa Franja podijeliće danas, kada katolička crkva slavi Svetog Đorđa, 3.000 sladoleda beskućnicima.

Papa Franja, koji je rođen kao Horhe (to jest Đorđe) Mario Bergoljo, danas je pripremio specijalni dezert za goste u kuhinjama i skloništima za siromašne u Rimu, povodom obilježavanja katoličkog Đurđevdana, svog imendana.

Papa Franja je poznat po tome da voli slatkiše, posebno slatko karamelizovano mlijeko (caramel dulce de leche) specijalitet iz njegove rodne Argentine, prenosi Tanjug.

U jednoj kuhinji koja pripada vatikanskoj humanitarnoj organizaciji Karitas, posuda sa sladoledom od vanile i čokolade bila je poslužena pored ručka svim gostima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.